Ennen vanhaan seppä oli seppä.

Kaupantäti oli kaupantäti ja lypsäjä oli lypsäjä.

Siivooja oli siivoja.

Taitelija oli taiteilija.

Vai oliko?

Tai onko?

 

Äkkipäätään sitä luulisi, että sepän työ on sitä, että seppä takoo jotain rautamöykykyistä ja että kaupantäti istuu jakkaraansa juurtuneena päivät pitkät.

Entäs sitten siivooja. ?

Sehän riittää kun vain moppi heiluu ja tulee puhdasta..eihän siinä sen kumempaa tarvita..näkeehän sen jo siitä, että jokainen siivooja on rapakunnossa:

työssä, jossa ei tarvitse ponnistella pennin vertaa fyysisesti..varsinkaan silloin kun leppoisasti käveleskelee seitsemän kerroksisen kerrostalon ylimpään kerrokseen mopaten siinä sivussa hieman muutamia pölykokkareita mennessään...heittää siinä paljain käsin muutaman huumepiikin esiliinansa taskuun säilöön ja pois kuleksimasta.

Taiteilija...no..taitelijahan vain pelkästään joko maalaa, veistää tai tekee grafiikkaa.

Eihän niissä töissä mitään sen kummempaa ole.

Nykyisin näistä em. ammateista ei ole jäljellä oikeastaan muuta kuin tuo kaupantäti sekä taiteilija...niin taitaa se meidän naapurin rouva nuo porraskäytävät ohimennessään jollain rätillä huiskauttaa..kun ei ole muutakaan tekemista ja on luonteeltaan liian turhan tarkka.

Itse taiteilijana tiedän tai siis LUULEN, että tiedän, mutta joku toinen tietää toden-näköisesti ja varmasti paremmin, että omaan työhöni ei kuulu mitään muuta kuin em. ja että oma harhainen pääni vain luulee, että kyllä työhöni kuuluu kaikenlaista sellaista mitä ei arvaisikaan..siltikään en pidä itseäni vaikkapa logistiikka-alan ammattilaisena tai tapahtumajärjestämisen koordinaattorina...vaikka tosiasiassa, joku toinen voi tietää että olen sitä..pidän itseäni ihan vaan tavallisena taiteilijana, joka tekee omaa työtään.

Kummatkin noista mainitsemistani ammateista ja aloista kyllä liippaavat voimakkaastikkin omaa työtäni, aina välillä, joskus useammin ja joskus harvemmin...joitakuitan muita varmaan harvemmin ja useammin.

En kuitenkaan raahaa tavaroita ja organisoi näyttelyitä joka päivä..jos tekisin niin ei minulle jäisi aikaa tehdä ollenkaan varsinaista työtäni....

..mutta mielestäni kaupantäti vain istuu päivät pitkät tuolissaan odottamassa asiakkaita.

Puree kynsiään ja sylkäisee sen kynnenpalan tuoretavaratiskiin. Ihan vain siksi, että näkisi miten viereisessä kerrostalossa asuva, alkoholisoitunut Kaijan ahmaisee sen suuhunsa, nälissään, suoraan kassan jälkeen, kuorimatta jääneen, omenansa päältä... tai sitten vaikka opettaja... opettaja kyllä ihan varmasti asuu koulussa, niin kuin Drakula asui arkussaan.

Opettaja takuu varmasti nousee kaapistaan joka aamu kaatamaan tietoa oppilaidensa päähän, jotka odottavat ammottavina, tietoa himoavina aukkoina rivissä koulunpenkeillä. Opettaja EI syö, nuku, nai tai ole sairas vaan on ihan varmasti käytettävissä jos oppilas sitä haluaa. Opettaja on kansankynttilä joka siveänä ja sivistyneenä opettaa väsymättä kaikkia jotka sitä haluavat ja niitäkin jotka ovat siihen pakoitettuja. Hän ei milloinkaan aseta omaa henkilökohtaista hyvinvointiaan oppilaiden edelle.

Entäs sitten bussikuski. Bussikuskeille on ihan varmasti oma koulunsa jossa heille opetetaan se, että matkustajille ei saa hymyillä ja että jos on loskakeli niin tulee ehdottomasti ajaa juuri siihen kuralätäkköön ja loiskauttaan ravat linja-auto pysäkillä olevien päälle. 

Sokerina pohjalla koulutuksessa on opetella kurvaamaan äänekkäästi ja näyttävästi bussipysäkille juoksevan matkustajan ohitse..tyytyväinen virne kasvoilla. Ai, että kelpaa niiden bussikuskien työssään. Voivat ihan joka päivä kiusata kanssa sisariaan ja veljiään, ihan luvan kanssa.

Niin..ja tietenki kaikki konduktöörit on opetettu erikseen sanomaan asiakkailleen hiljaa hampaiden välistä sihisten, että "kit..o..oooossss.." siinä on todellakin oma saundinsa, kun mummo yrittää kaivaa kuulolaitettaan tuulipukunsa taskusta ettei ääni "kiertäisi" korvissa.

Miten on sitten tarhantätien laita. Heille ihan varmasti opetetaan se, että jos lapset kiukuttelevat tarhassa vaikkapa vaatteita pukiessa..niin heillä on takuu varmasti häiriöperhe ja täytyy välittömästi alkaa huostaanotto toimenpiteisiin..

Kyllä sen on aivan pakko olla näin.

T:Natalia Negativisti-Ironist-Epävarmavaara