MIEHISTÄ

<?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

 

Voi hyvänen aika kun tuntuu hienolle, näiden monien itsenäisyys vuosien jälkeen, että mies sanoo voivansa vaihtaa minun autoni talvirenkaat ja ihan ennen kuin vaihtaa omaan autoonsa omat renkaansa.

Tässä on nyt vain sellainen ero, että osaan vaihtaa ne ihan itsekkin jos haluan ja apu ei tulekkaan muka-muka avuttomuuteni tai jonkilaisen kyvyttömyyteni takia vaan siksi, että hän haluaa ilahduttaa minua. Otan sen siis vastaan mielelläni.

Mutta toisaalta pitääkö palveluksesta maksaa palveluksella ja tehdäänkö asiat vain siksi, että niin ruukataan tehdä. Suomessa miehet kyllä "osaavat"myös olla tekemättä palveluksia ja jos ei pyydä vaikkapa kantoapua niin sitä ei välttämättä saa ainakaan enää yli kolmikymppisenä ihan itsestään selvästi, joten palvelus palveluksesta vaikka se olisi pelkkä hymy. Onhan tuo tietenki aika rujosti ajateltu mutta niin se tuntuu monesti menevän.

No, olenpa tuota ihan äkäpäissäni ison muutonkin tehnyt pyytämättä apua, ainakin melkein kokonaan. Kaikki tavarat meni kyllä naisvoiminkin.

Aikaa tuhraantui kyllä monin verroin, mutta tulipahan naistunnoissa sekin tehtyä. Piti vain käyttää apuvälineitä joilla nostaa ja lykkiä tavaroita edeskahtaalleen.

Jonkin verran jouduin antamaan periksi kun pyykkikone tuli kohdalle..se kun ei kertakaikkiaan hievahtanut, edes hiissaamalla kuin muutamia kymmeniä senttejä.

Siihen oli pakko nykäistä muutama mies pihalta sitä kantamaan..mutta olkoon sen verran voin antaa periksi. Hymy ja pieni kehuminen tuntui riittävän palkkioksi aivan mainiosti. Juupa juu sellaista se on.