MIEHISTÄ ja FEMINISMISTÄ

<?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

 

OSA 1.

 

 

Olen tässä blogissani valitellut useampaan kertaan ettei miehistä ole olemassa kirjallisuutta, joka tutkisi miestä.

 

SE EI KUITENKAAN OLE TOTTA.

 

Olen yrittänyt ymmärtää myönteisesti ja todentotta myös provosoimalla olen hakenut vastauksia ja keskustelua..mutta mikään ei tunnu auttavan ja jokin kaihertaa siuksissa silti.

 

Nyt olen tullut sen valitusvirren päätepisteeseen ja muuttanut asennoitumistani aivan täydellisesti ja ehkäpä se vastaakin enemmän todellisuutta joka on ihan reaalimaailmassa olemassa.

 

 

Em. johtopäätökseen olen tullut muutamasta syystä ja ne syyt ovat seuraavat.

 

1.       jos tämä maailma perustuu joltiseenkin patriarkaaiseen järjestykseen, niin silloinhan se todellakin perustuu siihen ja kaikki mikä on olemassa tukee sitä pääosin.

 

2.       Ja sen takia EI yksinkertaisesti enää tarvita minkäänlaista miestutkimusta koska sitä on jo yllinkyllin saatavilla.

 

3.       Pitää vain osata lukea ympäristöään siltä kannalta ja siihen aionkin panostaa tulevaisuudessa yhäenemmän aikaani. Voi sanoa, että jos tällä menttaliteetillä alkaa ajattelemaan asioita niin oikeastaan kaikki kulttuuri heijastelee ajan käsitteitä eli patriarkkaaista maailmaa.

 

4.       Ja juuri sen takia nk. "miestutkimus" (jota siis jossain esiintyy kuitenkin) perustuu pitkälle miehen käyttäytymisen tutkimiseen ei niinkään sen syihin tai henkisiin seurauksiin vaan miesten tekoihin. esim. on olemassa miehille tarkoitettu lyömätön linja tms. jossa miehet puivat omaa suhdettaan vaikkapa esim. naisen hakkaamiseensa.

 

5.       Mitä ihmeen tutkimista se sellainen on. Se on aivan sama jos tutkittaisiin miksi appelsiini putoaa puusta sen ollessa kypsä.

 

6.       Mieluummin kannattaisi keskittyä siihen miten siitä appelsiinista saataisiin maukkaampi yksilö ja itse kypsyminen olisi jo eriasia.

 

7.       Heh, heh…appelsiinellahan sitä on jo tutkittu vaikka kuinka kauan niitä on jopa geenimaipuloitu. Miten olisi jos appelsiineihin ruiskutetaisiin silikoinia?

 

8.       Mitenkähän miehelle kävisi vastaavassa tilanteessa? No miehethän ovat tä'näpäivänä lähteneet hoitamaan omaa nk. tasa-arvo asiaansa samalla tavalla, jolla naiset hoitivat sitä joskus 60-luvulla.