Hyvää joulua onnellista uutta vuotta täältä pohjolan perukoilta kaikille.

Täälläkään ei ole enää lunta niin kuin ennen vanhaan tapasi olla...mutta pimeys kaamoksineen väsyttää ..sen olin jo unohtanut jostain syystä vaikka koko lapsuuteni olenkin täällä asunut ja usein vuodessa käynkin täällä.

Outoa, että tämä pimeys "iski" juuri nyt niin konkreettisesti...siis jopa niin, että olen siihen oikein erityisesti kiinnittänyt nyt huomiota.

Mutta siis siitä huolimatta ja juuri sen takia kaikille rauhallista joulun odotusta ja hienoa uutta vuotta toivottelen:)

 

Minulla menee nyt tovi ennen kun pääsen kirjoittelemaan..täällä joulu ja ehkäpä myös uusi vuosi ja heti sen jälkeen Tukholmaan heti loppiaisen jälkeen. Saapa nähdä kun vaikuttaa sille, että tulevan puolentoista vuoden aikana tulee vähintään kolme ulkomaan reissua..hienoa se on ja itselleni todella uutta..vaikkeivat ne olekkaan perinteellisessä mielessä hupia.

Sitten taasen tästä taiteesta vuoden alussa..Pakkokin kirjoittaa sillä alan hamottelemaan lopputyön kirjallista osuutta..ja päätin, että teen sen osittain tämän blogimietiskelyni kautta..jollain tavalla ..no olen onneksi hyvissä ajoin liienteessä sekä muutenkin tulee välistä kasattua näitä ajatuksia tänne kirjoituspuolelle jotta ne olisivat "esillä" sekä myöhemmin mitetittävänä itsellänikin sekä mahdollisesti muillekin. Kirjallisen osuuden aion tehdä otsakkeella ja tällä hetkellä ajattelen, että:

"Merkityssuhteita. "

Ajattelin, että käsittelen siinä tekemistäni suhteessa siihen "filosofiaan" joka minulla on henkilökohaisesti yhteiskunnasta lähinnä sosiologisesti. Naistutkimus tulee väistämättä jollain tavalla mukaan  ja tietenkin psykologia ja siinä sitten nämä Hans Haage, Pierre Bourdieu, Freud yms. tyypit jotka käsittelevät ihmistä siitä näkökulmasta joka on se, että ihminen ei ole oman onnensa seppä vaan ihminen on osa yhteiskuntaa, jossa ihminen itse ei voi vaikuttaa kaikkeen mitä tapahtuu.

Ajattelin pohtia pääasiassa, että mitä tämä kaikki merkitsee omalle tekemiselleni sekä taiteilijana olemiselleni.

Olen vain huomannut, että tämä koulutus on vain entisestään vahvistanut niitä ajatuksia mitä minulla on jo ennestään olemassa ihmisistä sekä taiteesta sekä tietenkin myös tietyssä mielessä, hankaluuksistaan huolimatta, virittänyt minua pohtimaan hieman tarkemmin tätä kaikkea.

Näin siis lyhykäisyydessään ensi ajatuksena. Tästä kyllä voi jo päätellä vaikka mitä ..mutta siitä myöhemmin..lisää.

Oikeastaan olen tavallaan innostunutkin tästä (tai siis siitä millä se se lopputyöteksti pitää siis kirjoittaa) tieteellisetä kirjoitusmallista..vaikken sitä vielä osaakkaan kunnolla..pitää opetella. Hatara pääni ei vaan oikein tahdo tykätä niistä säännöistä..se kynnys pitänee nyt siten ylittää..ja kun hatara pääni ei tahdo muistaa varsinkaan nimiä tms.

Muuten olen loppu viimeksi päätynyt niin yksinkertaiseen asiaan, että kun asioita oikein tiivistää niin ne ovat näkökulmasidonnaisuutensa takia oikeastaan aina poliittisia...siis ne asiat on loppujen lopuksi aina poliittisia..

..pitää tässä miettiä, että onko jopa TAIDE aina poliittista????

..hmm..pitää miettiä sitä. Sillä se on periaatteessa mahdollista sillä näkökulmat määrittelevät ajatusmaailmaa ja ajatusmaailmat määrittelevät poliittisuutta..mutta tämä onkin hankala kysymys näin äkkiä ajateltuna..laitan siis sen mietintä myssyn päähäni.