SUVAITSEVAISUUDESTA JA SUVAITSEMATTOMUUDESTA<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Lääkärin sanomaa kahvihuoneessa:

 

”Jos ”asiakas” ei halua hoitoa niin asiakkaalla on oikeus olla ottamatta sitä vastaa ja pitäis se olla myös siten että jos asiakas ei oo kipee nii ei sitä tarvii hoitaa. Sehän on aivan selvää. Jos asiakkaalla on vaikkapa sairaudenpelko niin ei sitä kannata täällä tutkia vaan pistetään psykiatrian osastolle.. onhan sillä tietenkin ollut niissä röntgen- kuvissa se selkävika jo kauan. ..siitä se kaikki johtuu.

Se sanoi kyllä, että nyt se selkä on jotenkin muuten kipee ja että se ei muka ois sitä samaa ..mutta onhan se, kyllä minä tiedän.. kuhan valittaa… voi luoja on sitä aikaa muutenkin liian vähän ..pitää tuollaseen sitte käyttää...ku on ihan oikeitaki sairauksia olemassa.

 

Sillä näkyy papereissa, että se on hypokondrinen (sairaudenpelkoinen).

Se on todettu joskus yli kymmenen vuotta sitten. Se kävi vissiin terapian tai jotain.”

 

--------Onneksi ”asiakas” kuuluu myös työterveyshoidon piiriin. Työterveyslääkäri huomaa, että kappas tulehdustahan tämä ja määrää antibiottia. ”Asiakas” on käynyt onnistuneen intessiivi- psykoterapian läpi jo monia vuosia sitten ja osaa erotella itse sairaudentunteensa ja sairaudenpelkonsa.

 

Siis, tällä tavallakin voi ihmiselämässä käydä.