Täytyy myöntää että ikä alkaa jo jonkin verran painamaan.

Sen huomaa punttisalilla. Ei jaksa enää niinkuin nuorempana. Ikää siis on mittarissa nykyään 38vuotta. Kunto on huononmpi kuin koskaan on ollut...vaikka olenkin aina ollut niitä jotka eivät vieroksu liikumista.

Nyt on kuitenkin jäänyt pitkäksi aikaa kuntoilut todella huonolle tolalle ja sen kyllä huomaa salilla kun siellä pitkästä aikaa olen taas alkanut käymään. Puntti ei nouse vanhaan malliin vaikka sitä vertaisi siihenkin, että kun on joskus ennenkin tullut laiskoteluta niin ei se nouse edes siihen malliin. Vaikee on alku, mutta onneksi kokemus sanoo että joskus se siitä helpottaa ja kunto kohenee alkuvaikeuksien jälkeen.

Olen nyt ottanut sen asenteen, että punttia nostetaan kuin "miehet".  Eli siis painoa niin paljon kuin just ja just jaksaa nostaa sarjat loppuun asti ja sarjat ovat lyhyitä tällä kertaa.

Viimeksi kun olin punttisalin kävijä niin loppuajasta alkoi mennä liian pitkälle kun aika alkoi menemään kaikkineen yhdeksään tuntiin viikossa pelkässä harjoittelussa sekä siinä mitä siihen oheis toimintan menee eli suihkut ja venyttelyt ja matkat tms. No matkaan ei mene kuin viisiminuuttia, mutta kaikkine muineen yhdeksän tuntia viikossa on liikaa, joten miesten keinot käyttöön niin aika vähenee ja huomio keskittyy lihasten kasvuun. siinä sivussa ne sitten myös kiinteytyvät ja vahvistuvat muutenkin.

Naisista kun ei salilla tule mitään jyskyjä helposti kuitenkaan niin tämä homma on nyt ihan asiaa.

Näin alkuunsa tuo 40 min. riittää hyvin ja siten voin sitä pitentää pikkuhiljaa. Kerta viikossa riittää pitämään kuntoa yllä ja kaksikin kertaa sitä jo kohentaa.

Itse ajattelin nyt alkuunsa käydä sen kolme kertaa viikossa ja sitten kun jaksaa paremmin niin joka toinen päivä. Puolen vuoden päästä on tuloksiakin odotettavissa. Se aika siinä menee väkisellä ja vuoden päästä se jo näkyykin kunnossa ihan hyvin.

No sitkee pitää olla niin kyllä se siitä. Mun ei passais laiskotella kun on tuo vikakin selässä ja nyt sain tuossa kunnon herätyksen siitä että jos en nyt taas ryhdistäydy niin en todellakaan kävele kymmenen vuoden päästä jos tämä meno jatkuu entisellään. Onneksi olen niitä ihmisiä joilla hyvän mielen hormonit alkaa liikunnassa helposti hyrräämään ja se tuo myös sitä konkreettista nautintoa liikunnasta.

 

Haluan nyt nopeesti perusasiat kuntoon joten alkuohjelma on seuraava:

1. Liike

20(15)x3 jälkäprässiä

(tämä käy ojentajin, koukistajiin ja pakaralihaksiin, joten mainio liike)

2.Liike

20(15)x3 Jalkojen koukistajat

(jälkaprässi riittäis mutta teen nämäkin kun mun jalat on vahvat ent. liikunnan seurauksena)

3.Liike

20(15)x3 rintalihakset

(isot)

4.Liike

20(15)x3 vartalon kierto

(vinot vatsalihakset ja alaselkä)

5.Liike

20(15)x3 vatsarutistukset

(suorat vatsalihakset)

6.Liike

20(15)x3 hauislihakset.

( eivät kyllä kuulu suuriin lihasryhmiin mutta näin nyt kuitenkin.. pitää lisätä myös ojentaja mukaan kun jaksaa paremmin)

7.Liike

20(15)x3 jalkojen lähentäjät ( eivät nämäkään kuulu suuriin lihaksiin mutta kuitenkin otin nämäkin ohjemaan)

8.Liike

20(15)0x3 Ylätalja

(yläselkä ja hartiat osittain ainakin..riippuu miten tekee.)

9:Liike

20(15)x3 Alatalja

(alaselkä..heikko kun on.)

 

No tällä nyt sitten alkuunsa aloitellaan ja tehdään niin hyvin kuin jaksetaan.

Sarjaa on hyvä muuttaa noin kuukauden välein jollain tavalla esim. painoja vaihtamalla taikka järjestystä muuttamalla tms. ja monet miehet tekee silleen että vuorottelevat ylä ja ala vartalon kanssa, mutta sen tullee myöhemmin kun pääsee siihen vaiheeseen että käy joka toinen päivä sen tunnin verran.