MIEHISTÄ ja FEMINISMISTÄ

<?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

 

OSA 2.

 

1.       Jotkut väittävät, että koska mies on yksinkertaisesti fyysisesti vahvempi niin hänellä on oikeus ja oikeastaan jopa velvollisuus näyttää se kaikella mahdollisella tavalla.

 

2.       Mutta onko mies oikeastaan edes vahvempi kuin nainen.

 

3.       Vastaus on EI ja sen todistavat jo pelkästään odotettavissa olevan eliniän ennusteet, jotka perustuvat todellisiin elinikiin naisilla sekä miehillä.

 

4.       Naisen keho kestää pidempään vaikka sitä rasitetaan huomattavan paljon esim. synnytyksillä, jotka muokkaavat sekä rasittavat kehoa erittäin paljon.

 

5.       Pahimmillaan olen kuullut seuraavan väitteen, joka on "naisethan kasvattavat lapset" ja siitä muka automaattisesti seuraisi se, että loppujen lopuksi kaikki on myös naisen syytä.

 

6.       Tuosta väitteestä seuraa niin monia asioita etten edes halua niitä tässä käsitellä muuta kuin pinnallisesti, joten jätan tämän lauseen nyt sitten vain ja ainoastaan lukijille ilmoille ja esille raapaisuna ajatusleikistä.

 

7.       Olen joskus ollut huomaavinani, että moinen klisee vaikuttaa yllättävälläkin tavalla käytännön elämässä ja ihmiset eivät edes aseta sitä kyseenalaiseksi, vaan viljelevät moista kakkaa ihan jokapäiväisessä elämässää..sitä sen kummemmin ajattelematta.

 

8.       Kuka puhuisi miehestä moiseen sävyyn? Ei mies kanna moista synnin taakkaa ja jos joku kehtaa moista väittää niin sitä ei haluta edes kuulla.

 

9.       Jo aikoja sitten tämän tematiikan otti esille yksi vanhempi nainen jossain ajankohtaisohjelmassa ja suurin osa keskustelijoista ohitti tämän asian aivan kuin sitä ei edes olisi olemassa..vaikka tämä nainenpa puhuikin asiaa. Nainen huomautti isän ja miehen roolista kasvattajana. Siitä kuinka yliestä on vielä tänäkin päivänä se etteivät miehet ITSE ota vastuuta lastensa kasvatuksesta.

 

10.   Sitä ei vain kuunneltu sillä hetkellä. Toivoisin että hän (kuka lienee) ymmärtäisi sen, että joku kuitenkin kuuli sen, koska se lausuttiin ääneen ja se lause jää jonkun ajatuksiin elämään omaa elämäänsä, kunnes herää jonain päivänä ymmärryksen siivittämänä uudelleen haudastaan.

 

11.   Todellisuudessa miehen syyttäminen tässä aiheessa saattaisi olla aivan täsmälleen aiheellista ja perusteluta jopa moninkerroin paremmin kuin moisen väiteen heittäminen naisten niskoille.

 

12.   Näinhän on tietenkin tehtykkin, jonkin verran, ikävä kyllä kuitenkin syytöksen aiheet ovat olleet yleensa muita kuten esim. se, että miehillä on monesti tyylinä objektisoida naisia. Tämän naisen syytöksille tai kritiikille ei ollut silmiä tai korvia nähdä sitä mitä syyttäjä tarkoittaa syytöksellään. Siinä lienee perusjuuriltaan oli kysymys tulevaisuuden muuttamisesta ja todellisen tasa-arvon hakemisesta.

 

13.   Ja joskus on niinkin, että miesten syytöksille käy samoin eli niiden perusjuuria ei osata kuunnella..mutta se on kuitenkin niin loppujenlopuksi, että miesten syytökset eivät missään tapauksessa voi olla yhtä ankaran painolastin oikeuttamia tai tulosta kuin naisilla vastaavat ovat. Senhän jo kertoo ihan historian kirjatkin ja jokapäiväinen uutisointi tiedotusvälineissä from eri puolilta maailmaa.

 

14.   Vertaan tätä tekstiäni nyt päässäni kokoajan, yleisempiin kliseisiin ja todellisiin tapahtumiin, jotka ovat: Nainen-äiti. Nainen- Huora. Nainen-marttyyri. Nainen-Domina jne ja jne.

 

15.   Kuinkahan usein se tosi elämässä pitää paikkansa