SUVAITSEVAISUUDESTA JA SUVAITSEMATTOMUUDESTA<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Terveydenhoitajan sanomaa kun "asiakas" tulee näyttämään pattia kurkussa:

 

"..Voi kauheeta ..ei tuolla kurkussa mitään ole ..mutta täältä näkyy, että sulla on ollut kolme vuotta sitten  naamassa aknea ..niin mun pojalla on se akne ongelma ja on saanut siihen hoitoa.

Voi raukkaa ..voi parkaa ..on siihen tehonnut se yks lääkekuuri .. sunkin kannattaa varmaan mennä sen takia ihan lääkärille"

 

-----"Asiakas" istuu tuolissaan ja ihmettelee kun ei itse ole huomannut naamassaan ainoatakaan näppyä. Jää ihmettelemään onko patti kenties syöpää.

 

SUVAITSEVAISUUDESTA JA SUVAITSEMATTOMUUDESTA

 

Psykiatrin sanomaa sillä kerralla kun kerran kohtasi yhden "asiakkaan" konsultaatiossa:

 

"Siis en ole lukenut sun papereita ..mutta ihan selvästi huomaa, että sulla on tollanen ongelma joka johtuu siitä, siitä ja siitä ..ja se taas johtuu siis todellakin siitä ja siitä ja siitä…jne."

 

---------"Asiakas" ihmettelee, että

 

"Onko psykiatri kenties meedio tai jotain kun pystyy vetäisemään moisen litannian ihan ilman mitään ennakkotietoja tai ainoatakaan puhuttua sanaa tai kirjoitettua riviä…itselläni ainakin menee monta vuotta, että todella oikeasti tunnen toisen ihmisen ..kun mun mielestä pitää pitää mielessä ensivaikutelma, mutta pitää myös tietää, että liian syvälliset analyysit hetkessä voivat aivan yhtälailla olla myös vääriä.

 

Herkimmillekkin oikeillekkin tulkinnoille voi löytyä joku muu syy kuin lähde.

 

Mutta kaippa hän tietää ..on ammattilainen tai ainakin luulee niin.

 

Oikeestaan aika ärsyttävä ihmisenä. Tuon kans en enää halua juttella."