MIEHISTÄ ja FEMINISMISTÄ

<?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

 

OSA 4.

 

 

1.       On muutettava asennetta ja tarkasteltava miesilmiötä yleisenä ilmiönä, jota oikeastaan lähes kaikki tukee kuten esim. vaikka työyhteisö tai perheasetelmat. Sanon nyt tässä vielä edelleen sen, että eihän tämäkään ajanjakso ole muuta kun n.5000vuotta vanha ja sitä ennen matriarkaainen malli on ollut yleisempi. Se aika on todella lyhyt, jos sitä ajattelee koko ihmisen historian kulkuna.

 

2.       Mitä jää jäljelle naistutkimuksesta? Kuinka paljon naistutkimus heijastelee ajanhenkeä?

 

3.       Tämä lienee yksi syy siihen miksi esim. kuvataiteessa naiset ovat kuvanneet itseään kaikilla niillä kuvataiteen keinoilla joita on käytettävissä, koska naista on pidetty objektina niin siksi monesti myös miehestä puhuttaessa viitataan naiseen ja se johtuunee siitä että asioita kuvataan objektin kautta usein. Onhan se niinkin ettei miestä olisi jos ei olisi naista ja päinvastoin. Itse olen sitä mieltä että mies ei ole mitenkään tasa-arvon tarpeessa, jos nyt rajusti ilmaisen asian, vaan miehen tulisi ottaa vastuu elämästään ihan itse.

 

4.       Ja tämä oikeastaan selittää myös sen miksi, ainakin minua, on kovasti ärsyttänyt esim. se että naiset ovat kuvataiteen keinoin ilmentäneet hyvin paljon kehoa ja nimenomaan naisen kehoa ja erityisesti siihen asetettuja paineita tms. Se on kuitenkin vielä vain alkusoittoa ja ilmentää enemmänkin ajanhenkeä kun todellista naista.

 

5.       Mutta se ärsyttää kun kohteena on vieläkin usein se keho ja pelkkä keho.

 

6.       Asia on aivan sama kuin vaikkapa se, että homo miehen pitää tiedostaa kokoajan eläessaan ja ollessaan, missä tahansa, olevansa nimenomaan se homomies tai nainen tiedostaa kokoajan olevansa nainen tai vaikkapa…ihan mitä vain, tiedostaminen itsensä KUULUMISESTA JOHONKIN RYHMÄÄN SIIS LAJIKKEESEEN, JOKA ON JOTAIN SEN PERUSTEELLA ETTÄ KUULUU JOHONKIN ryhmään, joka on jo etukäteen määritelty joksikin. Siis ASETETTU raamiiin stereotypia yleisesti ajateltuna.

 

7.       Mitään kun ei voi oikeasti tietää ja uudet asiat eivät pääse kehittymään jos silmissä on lappu "Tämä on varmasti jo näin ihan varmasti tämä on näin."

 

8.       Siitä lienee juontaa juurensa, ainakin osaltaan, paljon puhuttu nuoruuden ihailu, koska useimmat ihmiset tajuavat em. hölmöyden itsessään ainakin alitajuisesti ja pyrkivät pois siitä ihailemalla ei niin paatunutta nuorta ihmistä, vaikka tosiasiassa nuorikin on aivan samalla tavalla yhteiskunnan tulos kuin vanhempikin ihminen.